Tandhygienist i Stockholm2018-10-08T13:08:14+00:00

Tandhygienist i Stockholm

Som tandhygienist

arbetar jag mycket med förebyggande tandvård, ger hjälp och råd att bibehålla god tand och mun hälsa hela livet. Dig som redan har problem med tandlossning sjukdomar hjälper jag gärna till att komma på spåret igen, att få friska och starka tänder som håller.

Tandundersökning

Tandhygienist undersökning går ut på att jag tar röntgen bilder, utför kontroll av tandköttsfickor, slemhinnor och karies undersökning. Vi börjar alltid med en undersökning och för nya patienter även anamnes upptagning, detta för att få en helhetsbild av dina tänder och ev risker.

Tandhygienistbehandling, vi börjar med att avlägsna tandsten och bakterier, tar bort eventuella missfärgningar med airflow och/ eller polerar med en gummikopp och polerpasta. Du kan självklart få bedövning i form av gel eller traditionell spruta med lokal anestesi om du känner obehag under behandlingen.

Vanliga problem i munhålan

Ömmande, svullen och eller blödande tandkött kan vara tecken på att allt inte står rätt till. Bakterier som sitter på tänderna och i tandköttsfickan orsakar tandköttsinflamation – gingivit ( svullen och / eller blödande tandkött) tandköttsinflamation övergår efter ett tag till tandlossning.
oftast hjälper det att hålla extra rent med hjälp av tandborste och tandtråd / mellanrumsborste så läker gingiviten av sig själv men i vissa fall behöver man en  noggrann rengöring för att få slut på problemet.

Rökning

ökar risk för att utveckla tandlossning samt ger fula missfärgningar.
Jag hjälper hjärna till med rökavvänjning, ger tipps och råd samt tar bort de störande missfärgningar.

Vissa mediciner påverkar munhälsan och därför är det viktigt att du uppger dessa vid besök hos tandvården. T.ex Antidepressiva mediciner orsakar ofta muntorrhet och därmed ökar risk för att få hål i tänderna. Till dessa patienter rekommenderar jag minst en tandhygienistbehandling per år samt fluor behandling.

Att laga eller inte laga hål i tänderna

Tandhygienist Rentand Södermalm

Sanella Lazarevic är legitimerad tandhygienist

Idag vet vi att många hål kan läka ut om man sköter dom på rätt sätt- det blir oftast bättre om kroppen får ta hand om sig själv. Är karies angreppet så stort att den behöver lagas, bokar vi tid hos tandläkaren som hjälper dig vidare.

Rökavvänjning

Individanpassad behandlingsplan, där vi går igenom och tar fram ett program som passar för dig

Har du frågor eller vill boka en tid?

Kontakta oss
Kontakta oss